Ko se sezona na tek na smučeh konča, je čas za drug šport

Sezona za tek na smučeh je že končana. No, vsaj zdi se mi, ker tam, kjer jaz običajno zahajam, skoraj ni več snega. Sem kar malce razočarana, ker sem imela letos tako zelo malo časa za zimske aktivnosti, sedaj pa ne vem, kaj naj se odločim za spomladansko sezono, ker sem se vsega že bolj ali manj naveličala.

Ko se sezona na tek na smučeh konča, je čas za drug šport

Našla sem sem sicer nekaj, kar je čisto neprimerljivo s športom, kot je tek na smučeh, ampak sem pred kratkim spoznala nekoga, ki je čisto v tem športu in me je spomnil, da je bila tudi to moja želja nekoč. Žal sem pa nanjo pozabila iz različnih razlogov. Ko sem pa zopet se spomnila na to, sem pa prav začutil, da bi kaj naredila v tej smeri. To je downhill. Z drugim prijateljem, ki je tudi ljubitelj kolesarjenja, sva se že zmenila, da bova šla čez en mesec na Roglo, kjer je najbolj primerna proga za začetnike, da preizkusiva, ali nama bi kaj takega sploh šlo. Prav ne morem verjeti, da sem iz tega, ko ni več sezona snega in je tek na smučeh lahko samo še želja do naslednje sezone prišla do downhilla in da imam sedaj prvič po desetih letih priložnost, da grem na to. Kolesa si ne bom kupovala za začetek saj verjetno, ne bom imela časa več kot enkrat na mesec ali a še manj, da grem na kaj takega. Če bi si kupila celotno opremo, je to zagotovo predrago v tem trenutku. Lahko pa, da bom čez čas, če bom vztrajala dovolj dolgo pri tem res kupila vse, kar potrebujem.

Sicer se pa tudi tek na smučeh ni začel pri meni tako, da sem takoj vse kupila, ker nisem vedela, ali mi bo všeč ali ne, in se je vse skupaj kupovalo sproti. Edina razlika je v tem, da sem imela ta privilegij, da sem za tek na smučeh imela prijateljico, ki je imela eno opremo viška od njene mame doma in sem si lahko to izposojala za začetek.