Suhe fige so zelo dobra naravna pomoč pri kroničnem zaprtju

Suhe fige spadajo med glavne predstavnike suhega sadja, ki se uporablja pri izdelavi sladic brez peke. Presne sladice veljajo za zelo zdrave, saj so izdelane le iz naravnih sestavin, brez dodanega sladkorja. Suhe fige vsebujejo zelo veliko sadnega sladkorja, ki pa v kombinaciji z vlakninami, ki jih suhe fige premorejo v izobilju, poskrbijo, da ne pride do prehitrega dviga glukoze v krvi. Sladkor ima to slabo lastnost, da ima izključno le obilo kalorij, ob tem pa ne ponuja nobenih hranilnih snovi, ki bi bile koristne za telo. Suhe fige imajo zelo veliko mineralov in vitaminov, ki v trenutku poskrbijo za dobro počutje. Sladkorji pa oskrbijo telo z energijo.

Suhe fige vam lahko nadomestijo vsako energetsko ploščico, ki je velikokrat manj zdrava izbira, saj vsebuje preveč dodanega sladkorja, umetnih barvil ter arom. Suhe fige so že dolgo let znane kot dobro odvajalo. Pri zaprtju se priporoča kombinacija s suhimi slivami. Recept za izdelavo salame z odvajalnim učinkom, ki jo lahko en teden hranite v hladilniku, je precej preprost. Suhe fige in suhe slive zmeljite v enakih količinah in oblikujte v salamo, ki jo ovijete v prozorno živilsko folijo. Hranite jo v hladilniku in vsak dan odrežete eno rezino, ki jo je najbolje zaužiti na tešče. Takrat bo njen odvajalni učinek največji. Upoštevati pa je treba tudi pravilo, da je potrebno ob uživanju salame iz suhih fig in suhih sliv, spiti vsaj dva decilitra mlačne vode.

Mnogi so mnenja, da lahko suhe fige in suhe slive uspešno nadomestijo katerokoli odvajalno sredstvo. Na ta način boste prihranili veliko denarja, ki bi ga v lekarnah porabili za nakup odvajalnih sredstev. Poleg tega pa ne gre pozabiti na dejstvo, da je to odvajalo povsem naravno in bo imelo še druge zelo pozitivne učinke na vaše telo. Ko se boste odločali za pripravo odvajalne salame, bodite pozorni na to, da bodo suhe slive in suhe fige ekološkega porekla. Le tako boste lahko prepričani, da ne boste v telo vnesli še raznih konzervansov in drugih kemijskih sestavin, ki se uporabljajo pri pakiranju suhega sadja.